Zlet literarnih zavetnikov

»Al lepši od Urške bilo ni nobene?«

Program 9. Zleta literarnih zavetnikov

SULC Trnovo LEPA 1
SULC Trnovo LEPA 1

Vožnja z ladjico Sulc/VIP glasba na Ljubljanici - skupina A

13:30 - 14:30
Trnovski pristan (Klub Rečnih kapitanov)

Vam je med klepetom v obrečni kavarni v grlu zastal požirek grenke kave in so se vam ustnice razlegle v nasmešek? Ste na samotnem sprehodu začudeni spoznali, da se vaša senca v ritmu koračnice priklanja popoldanskemu soncu? So oddaljeni zvoki preglasili vašo žalost in napovedali zahod emonske tišine? Potemtakem ste se znašli v imenitnem spremstvu rečnih trubadurjev VIP glasbe na Ljubljanici! Na poti od Trnovega do Cukrarne (ali od trnja do zvezd) in nazaj vam bodo pripovedovali, recitirali in godli Tone Partljič, Andrej Rozman – Roza, Tadej Golob in Jani Kovačič, ki jim bodo družbo delali nadarjeni mladi literati Gaja Klarendić, Tajda Liplin Šerbetar in Matevž Rems.  

Vožnja z ladjico Sulc/VIP glasba na Ljubljanici - skupina B

14:30 - 15:30
Trnovski pristan (Klub Rečnih kapitanov)
Presernov trg 2015 Matej Kastelic Mostphotos
Presernov trg 2015 Matej Kastelic Mostphotos

Sprehod po literarni Ljubljani - skupina A

16:00 - 17:00
Prešernov trg pri spomeniku

Sledite zvezdi vodnici dr. Mileni Milevi Blažić, prelistajte mestne uličice in spoznajte velike in majhne skrivnosti literarne Ljubljane.

Sprehod po literarni Ljubljani - skupina B

17:00 - 18:00
Prešernov trg pri spomeniku
DSP
DSP

Zaključna prireditev s podelitvijo   

19:00 - 20:30
Društvo slovenskih pisateljev (Tomšičeva ulica 12)

Napočil je čas, da na Društvu slovenskih pisateljev ob slavnostnem zaključku festivala Zlet literarnih zavetnikov razglasimo avtorja/avtorico najboljše posodobitve Povodnega moža in mu/ji podelimo naziv literarni zavetnik/zavetnica. Prireditev bo povezovala gledališka igralka Barbara Vidovič, namesto »trobent, gosli in cimbal« pa bodo ubrano zapeli člani vokalne skupine BeJazzy pod vodstvom Ksenje Pirc. V prostorih društva si bo mogoče ogledati tudi nekaj portretov slovenskih literatov akademske slikarke Tine Konec.

Zemljevid prizorišč